Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@11:26:35 GMT

عبور فوتی‌های سوانح جاده‌ای از ۱۰ هزار نفر

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۵۵۵۶۰

به نظر می‌رسد در کنار بهبود کیفیت جاده‌ها و رفع نقاط حادثه آمیز، توجه به نظارت بیشتر در آستانه سفر‌های نوروزی از اثرگذارترین عوامل در کاهش تلفات سوانح رانندگی است.

به گزارش بازارنیوز، در آستانه سفر‌های نوروزی ۱۴۰۱، اهمیت به ایمنی سفر‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به خصوص که مباحث نظارتی در کنار کیفیت راه‌ها، کیفیت خودرو‌ها و عامل انسانی در کاهش تصادفات جاده‌ای و سوانح رانندگی اثرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آمار ۱۰ ماهه جان باختگان تصادفات جاده‌ای: ۱۰ هزار و ۶۵۴ نفر / ‬ افزایش ۱۵ درصدی نسبت به ۱۰ ماهه ۱۳۹۹

بر اساس آمار اعلامی پزشکی قانونی (از دستگاه‌های عضو کمیسیون ایمنی راه‌ها) به عنوان نهاد مسئول اعلام آمار متوفیات سوانح جاده‌ای، در ۱۰ ماهه امسال تعداد جان باختگان سوانح رانندگی، ۱۴ هزار و ۳۴۰ نفر بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۱۰ ماهه ۱۳۹۹) که این آمار، ۱۲ هزار و ۸۷۴ نفر بود، رشد ۱۱.۵ درصدی نشان می‌دهد.

این این تعداد، ۹ هزار و ۸۱۱ نفر در جاده‌های برون شهری و ۸۴۳ نفر در جاده‌های روستایی و مجموعاً ۱۰ هزار و ۶۵۴ نفر در خارج از شهر‌ها در پی سوانح رانندگی جان خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که در ۱۰ ماهه ۱۳۹۹ رقم جان باختگان سوانح جاده‌ای (برون شهری) ۸ هزار و ۵۴۹ نفر بود که رشد ۱۴.۸ درصدی در سال جاری داشته است.

آمار فوتی‌های تصادفات سفر‌های نوروزی ۱۴۰۰

بر اساس آمار اعلامی، در نوروز ۱۴۰۰ (بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ تا ۱۵ فروردین امسال) مجموعاً هزار و ۸۰ نفر در اثر سوانح رانندگی جان باختند.

این در حالی است که در بازه زمانی مشابه نوروز سال قبل (۲۵ اسفند ۱۳۹۸ تا ۱۵ فروردین ۱۳۹۹) ۵۳۴ نفر در اثور تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند که رشد ۹۲.۶ درصدی در نوروز امسال رخ داده بود.

وزیر راه: تا پایان ۱۴۰۱ همه جاده‌ها دوربین دار می‌شوند

رستم قاسمی روز گذشته (۱۷ اسفند) در حاشیه همایش سراسری پلیس راهور در جمع خبرنگاران درباره ایمنی جاده‌ها و رفع نقاط حادثه خیز گفت: ما ۴۵۰ نقطه حادثه خیز زمینی را در کشور برطرف کردیم؛ دوربین‌هایی را هم برای افزایش نظارت و برخورد با تخلفات داریم که این دوربین‌ها در بخش‌های مختلفی از جاده‌ها فعال اند و ما در صدد هستیم تا پایان سال بعد تمام جاده‌های کشور به دوربین مجهز شوند.

رئیس سازمان راهداری: هزینه جایگزینی هر دوربین جاده‌ای سرقت شده، ۱.۲ میلیارد تومان

داریوش امانی معاون وزیر راه و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ۲۵ آبان ماه امسال در نشست خبری درباره این‌که چند درصد از دوربین‌های راهداری در محور‌های مواصلاتی مشکل فنی دارد، اظهار کرد: بر اساس آمار‌های دریافت شده ۲۰ درصد از دوربین‌های ما در جاده‌ها دچار نقص فنی است که البته با اضافه شدن ۴۰۰ دستگاه دوربین جدید طی یک ماهه آینده این عدد به ۱۰ درصد می‌رسد.

وی هزینه هر یک دوربین ثبت تخلفات جاده‌ای را یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان عنوان و اظهار کرد: برخی دوربین‌ها تخریب یا سرقت می‌شوند.

معاون سازمان راهداری: به زودی هزار دوربین در جاده‌ها نصب می‌شود

همچنین رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ۱۶ اسفند ماه در گفتگو با شبکه خبر تأکید کرد: ظرف ۳ ماه آینده لیست جدید نقاط حادثه خیز جاده‌ها به روز رسانی می‌شود.

وی بیان کرد: کمتر از ۱۰ درصد دوربین‌های جاده‌ای خارج از سرویس هستند و به زودی به مدار برمی‌گردند و حدود یکهزار دوربین جدید نیز در جاده‌های کشور نصب می‌شود.

آمار سازمان بهداشت جهانی از جان باختگان سوانح رانندگی در ایران

سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به علت حوادث جاده‌ای در جهان، جان خود را از دست می‌دهند که بر اساس آماری که سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۳ منتشر کرد ایران با داشتن نسبت فراوانی ۱.۳۴ نفر مرگ و میر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، در ردیف کشور‌های دارای بالاترین نرخ تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای قرار دارد.

سرعت همواره یکی از عوامل اصلی وقوع تصادفات شناخته شده و مطالعات پژوهشی مختلف نشان می‌دهد که ۴۰ درصد تلفاتِ ناشی از تصادفات جاده‌ای، به این علت است.

امروزه در کشور‌های پیشرفته دنیا استفاده از دوربین‌های کنترل سرعت به عنوان یک تجربه موفق در راستای کاهش سرعت رانندگی و در نتیجه کاهش تصادفات جاده‌ای قلمداد می‌شود.

بررسی آمار تخلفات رانندگی ثبت شده در تهران و سایر شهر‌های کشور، نشان می‌دهد که به کارگیری روش‌های سنتی اعمال قانون طی چند سال گذشته در رفتار ترافیکی رانندگان تأثیری نداشته؛ به طوری که امروز شاهد این هستیم که از ابتدای سال ۱۳۸۹ تا پایان آبان ماه، بیش از ۲۲ میلیون جریمه در کشور ثبت شده است.

نقش دوربین‌های جاده‌ای در کاهش سوانح و تلفات

دوربین‌های نظارت تصویری با ثبت تخلف رانندگان، ضمن آشکارسازی محل و نوع تخلف، آن‌ها را بر این امر واقف کرده و در پی آن با ارسال برگه‌های جریمه رانندگان را مورد تنبیه قرار می‌دهد.

بر اساس آمار مطالعاتی، توسط دوربین‌های نظارت تصویری شهرستان گرگان، ارزیابی تأثیر اعمال قانون بر رفتار ترافیکی رانندگان نشان می‌دهد که استفاده از سیستم‌های نظارت تصویری یا به عبارتی چشم الکترونیکی، قابلیت ثبت و تصویربرداری بخش عمده‌ای از تخلفات رانندگی را دارد.

کاهش تخلفات و تصادفات شهرستان به خصوص کاهش قابل توجه آن در محل نصب دوربین‌های نظارت تصویری برهانی بر قانون پذیری و رشد فرهنگ ترافیک رانندگان در سایه فعالیت مرکز کنترل ترافیک است.

همچنین بر اساس مطالعه و ارزیابی که پلیس راهور در خصوص نقش دوربین‌های کنترل سرعت بر کاهش تصادفات جاده‌ای و تخلفات سرعت در محور اصفهان- دلیجان انجام داده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان دهنده کاهش ۷۵.۳۰ درصد تصادفات محور مورد مطالعه با اعمال حجم ترافیک عبوری و همچنین کاهش ۸۸.۷۵ درصد تخلفات سرعت بدون در نظر گرفتن تغییرات حجم و کاهش ۳۲.۸۶ درصد پارامتر مذکور پس از اعمال تغییرات حجم ترافیک است.

حال با نزدیک شدن به ایام نوروز محور‌هایی نظیر هراز، چالوس، فیروزکوه، آزادراه تهران-شمال، قزوین-رشت و… در برخی ماه‌های سال از تردد‌ها و حوادث بیشتری برخوردار هستند.

ثبت ۴۴ میلیون تردد جاده‌ای از سوی دوربین‌ها در نوروز ۱۴۰۰

در طرح نوروزی سال گذشته، یعنی از ۲۰ اسفند ماه تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ بیش از ۴۴ میلیون تردد از انواع وسایل نقلیه در محور‌های بین شهری توسط سامانه‌های ترددشمار بر خط استان به ثبت رسیده و میانگین تردد روزانه نزدیک به ۱.۷ میلیون تردد بوده و این میزان تردد در مقایسه با سال ۹۹ بیش از ۱۲۰ درصدی رشد داشته است. برخی محور‌ها مانند جاده‌های شمالی که از میزان تردد بالایی برخوردار هستند، از معضلات متفاوتی نظیر نقص سیستم و دوربین‌های کنترل ترافیک هوشمند رنج می‌برند.

با این حال کمبود دوربین‌های هوشمند نظارتی و همچنین عدم اختصاص بودجه کافی یکی از دغدغه‌های سازمان راهداری و پلیس راهور بوده است.

در همین ارتباط رئیس پلیس راه شرق استان تهران گفته بود: در حال حاضر کمبود دوربین داریم و زمانی می‌توانیم بگوییم مشکلی وجود ندارد که تمام محور‌ها به دوربین مجهز شوند و ما باید به سمت هوشمندسازی رویم. سازمان راهداری دوربین‌هایی را نصب کرده، اما کفایت نمی‌کند و در حال حاضر کمبود سیستم هوشمند و دوربین داریم.

خسارت ۵.۴ میلیارد تومانی به ازای هر فوتی جاده‌ای

بر اساس آمار‌های اعلامی دستگاه‌های مربوطه، به ازای هر جان باخته در تصادفات، ۵.۴ میلیارد تومان خسارت به کشور وارد می‌شود و بیمه‌ها سالانه بیش از ۲۸ هزار میلیارد تومان خسارت در خصوص تصادفات پرداخت می‌کنند که در کنار این خسارت‌های مادی، خسارت معنوی ناشی از تصادفات بسیار سنگین‌تر و جبران ناپذیر است.

با توجه به نقش گسترده دوربین‌های نظارتی، شرایط ایجاب می‌کند که هموطنان قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را در حین سفر و رانندگی رعایت کنند تا از وقوع هرگونه حادثه‌ای جلوگیری شود، همچنین جدا از رعایت قوانین و مقررات دستگاه‌های مسئول نیز نسبت به تجهیز کردن راه‌های سراسر کشور به تجهیزات ایمنی و ترافیکی نظیر نصب دوربین، ترمیم آسفالت محورها، رفع نقاط حادثه‌خیز و… به جهت پیشگیری از وقوع حوادث اقدام کنند.







/مهر

برچسب ها: سوانح رانندگی ، جاده ، تصادفات جاده ای لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Qve

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سوانح رانندگی جاده تصادفات جاده ای نظارت تصویری دوربین های نظارت تصادفات جاده ای سازمان راهداری سوانح رانندگی بر اساس آمار جان باختگان نشان می دهد نقاط حادثه جاده ها حادثه خیز دوربین ها پلیس راه محور ها ۱۰ ماهه سفر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۵۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات



معاون قضایی اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: توجه به زیرساخت‌های راه و جاده‌ها و همچنین دو موضوع مهم فرهنگ رانندگی و اِعمال قانون نیز باید به جد در اولویت کاری قرار گیرد چراکه نقش بزرگی در پیشگیری از تصادفات حادثه‌ای ایفا می‌کنند.

سید مهدی قویدل معاون قضایی اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کرمان در برنامه تلویزیونی گفتگو ویژه خبری با بیان اینکه همزمان با توسعه و پیشرفت تکنولوژی قطعا با آسیب‌هایی مواجه هستیم، اظهار کرد: امروزه در کشور و سطح دنیا موضوع تصادفات یک مقوله‌ای است که با پیشرفت تکنولوژی و ماشینی شدن زندگی افراد، یکسری صدمات و تلفاتی در پی داشته است.

وی تصریح کرد: قطعا تصادفات علل و عوامل متفاوتی دارند که معمولا سه عامل مهم انسان، خودرو و جاده در بروز و یا کاهش تصادفات موثر هستند.
قویدل افزود: استان پهناور کرمان با توجه به داشتن گستردگی راه‌ها وجاده‌های مواصلاتی، با مشکلات زیرساختی بسیاری مواجه است کما اینکه بحث دو بانده شدن جاده ها، نصب سیستم پایش تصویری، هوشمندسازی، راه اندازی جایگاه‌های استراحتی و مجتمع‌های رفاهی بین راهی و... که در قانون برنامه ششم و هفتم توسعه نیز دولت را مکلف به انجام و رفع نواقص کرده است.
وی اضافه کرد: در کنار این زیر ساخت ها، دو موضوع مهم فرهنگ استفاده از خودرو و صحیح رانندگی کردن و دیگری بحث اِعمال و اجرای قانون نیز باید به جد در دستورکار قرارگیرد چراکه این موارد نقش پررنگی در پیشگیری از تصادفات ایفا می‌کنند.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه در شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نیز ۱۰ اتهام اول استان را مطالبه گر هستیم، گفت: یکی از این اولویت ها، بحث تصادفات جاده‌ای است که بسیار مهم و حائز اهمیت است. 
معاون قضایی دادگستری استان کرمان بیان کرد: در کمیسیون ایمنی استانداری و همچنین در شورای پیشگیری از وقوع جرم نیز کارگروه‌های تخصصی تشکیل شده که در یکی از این کارگروه‌های تخصصی در خصوص معادن و بیمه است که به مواردی از جمله صدور بارنامه ها، نظارت بر حمل بار معادن و مسئولیت اجتماعی معادن و بیمه‌ها پرداخته می‌شود و معاونت اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم نیز مطالبه گر این موضوع است.
وی با تاکید بر اینکه سامانه‌های صدور بارنامه باید هوشمندسازی شوند، اضافه کرد: این سامانه و سایر سامانه‌های جاده‌ای باید مستقیما در اختیار پلیس قرارگیرد و باتوجه به اینکه اخیرا خودرو‌هایی توسط پلیس راه توقیف شده مبنی بر داشتن بیش از ۱۰ تن اضافه بار، این نیز معضلی است که باعث وارد آمدن آسیب به راه‌ها می‌شودو همچینین حوادث جاده‌ای را در پی خواهند داشت و همین مشکلات باعث شده که یکی از اولویت‌های کاری ما در سال ۱۴۰۳ مطالبه رسیدگی به مشکلات راه و جاده‌های مواصلاتی استان باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ۸۲ نفر در سوانح رانندگی مشهد مصدوم شدند
  • ۸۲ مصدوم در سوانح رانندگی یک روز مشهد
  • ۱۳۱۷ مصدوم و ۶۲ کشته در تصادفات هفته دوم اردیبهشت
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • شناسایی 22 نقطه حادثه خیز شهری در کردستان
  • سوانح رانندگی در خراسان رضوی ۱۱ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات
  • سهم ۴۹ درصدی شهر کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • ۸۱ دستگاه خودرو متخلف در مشهد توقیف شدند
  • برخورد پژو با پایه شبکه برق در بم ۴ مصدوم و ۲ فوتی برجا گذاشت